Hoppa till sidans innehåll

CK Dainon - Cykelklubben för Alla


Vad innebär vårt motto?

Vårt motto för CK Dainon är ”Cykelklubben för alla”. Hos oss är man välkommen och respekterad oavsett om man är proffs eller nybörjarare, motionär eller entusiast. Din bakgrund, hudfärg eller position spelar ingen roll för oss, det är intresset för cykel som binder oss samman.

Cykelklubben Dainon arbetar aktivt för att alla medlemmar skall förstå innebörden av en dopingfri och trygg idrottsmiljö. Cykelsporten dras med gamla värderingar och dåligt rykte och där vill CK Dainon vara en del av den nya rena cykelsporten.
På ungdomssidan är detta ett ämne som diskuteras ofta och särskilt med de ungdomar som visar intresse för att tävla.
Ungdomsverksamheten har inget fokus på att producera tävlingscyklister utan det är gemenskap och motion som är målet. Som klubb stödjer vi dock gärna tävlande ungdomar på alla sätt vi kan, både ekonomiskt och med fysisk och psykisk träning.

Som cykelklubb rör vi oss ofta på allmänna vägar och är därför väl medvetna om de faror som det innebär. Yngre cyklister skall alltid ha en ansvarig (förälder eller ledare) med sig och säkerhet går alltid före hastighet.
Stora delar av ungdomsverksamheten är även lagd till inhägnade ytor, stängda vägar och skog/natur för att så många som möjligt skall kunna delta utan att det blir några risker med trafik.

Konflikten mellan cyklister och bilister är ett högaktuellt ämne och vi kräver att Dainons cyklister är ett föredöme för säker och snygg cykling. Vi stödjer initiativet till en lagändring som kräver att bilister ger minst 1.5m avstånd vid passage av oskyddade trafikanter.

CK Dainon har en nolltolerans mot nedskräpning vid alla våra evenemang. Under motionslopp och tävlingar så diskvalificerar vi deltagare som medvetet skräpar ned utanför skräpzoner.
Tv-sänd tävlingscykling visar konstant hur proffsen kastar sitt skräp längs vägen. Vi anser att detta är ett förlegat beteende och arbetar för att ändra cyklisters inställning till nedskräpning.

Sammanfattningsvis så skall CK Dainon vara ett föredöme för den moderna cykelsporten. En ren och öppen klubb där alla är välkomna oavsett bakgrund, mål med sin träning eller förmåga. Vi är cykelklubben för Alla.

Uppdaterad: 16 JUN 2017 10:36 Skribent: Pierre Boorg
E-post: Adressen Gömd

 

  Träningsserien 2020  
  Nästa Deltävling:  
  CX
 
     
     
  Klubbmästare 2020  
  Gustav Johansson  
  My Johansson  
  Albert Isaksson - MTB
 
     
  Årets Prestation 2019  
  Freja Lundström  
     
  Årets Dainon 2019  
  Tomas Lejergård  
     
  Träningsserien 2019  
  A - Fredrik Dahl  
  B - Jerry Johansson  
  C - Elin Tibblin  

 

Haag-Carlsson-Bil-Logo

Trobergs Tandvård

 

Postadress:
CK Dainon
Folkungavallen
61132 Nyköping

Besöksadress:
Folkungavallen
61132 Nyköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link