Hoppa till sidans innehåll

Jönåkerslinjen - Resultat

26 JUN 2017 21:34
Jönåkers klassiska bana via stärkelsefabriken bjöd ytterligare en gång på stråande väder och bra uppslutning av cyklister. Något av en cykel och mjölksyrefest faktiskt.
  • Skapad: 26 JUN 2017 21:34

Jönåkerslinjen 2017:

Dagen till ära hade vi ca 20 startande, en mix av kända och lite mindre kända ansikten för träningstävling. En riktigt bra mix med andra ord.
Noterbart är att Kajsa Sundklev dök upp trots att detta skulle bli hennes andra ruda på cykeln totalt! Helt rätt inställning till träningstävlingar!

Grupp A startade först och Oli visade direkt att idag skulle man få jobba om man ville vara med och slåss om segern. Andra som visade sig starka redan från start var som vanligt Fredrik och Rikard men även Carlestam visade att formen från Swe Cup satt i och var med och satte tempo och ton tidigt. Jonny gjorde det omvända och väljer att dra på sig en punka tidigt i loppet. Så som en rolig grej ligger han och läcker lagningsvätska till höger och vänster men orkar trots detta hänga med i gruppen.

Föga förvånande så kom det avgörande ögonblicket redan på andra varvet. Fredrik hade glidit iväg och fått en liten lucka, Oli accelererar ikapp och de båda ökar tempot. Rikard och Anders tvekar, eller kanske väntar dom på att någon annan ska täppa luckan, och sen är ögonblicket förbi. Oli och Fredrik är utom räckhåll, även om det görs ett par starka försök att gå ikapp av både Ablin och Rikard.

In på upploppet på sista varvet så utmanar Fredrik och försöker hänga av Oli, men sin vana trogen så ger Oli fan i det och tar i stället hem spurten med klar marginal. Ett riktigt bra kört lopp av båda dessa.

I gruppen bakom har det samarbetats och attackerats om vart annat men vi är så gott som samlade när vi kommer till utförskörningen inför spurtrakan. Håkan är först med att höja tempot, men han sitter med både Rikard och Jonny på hjul, så det hela ser rätt hopplöst ut. Rikard attackerar först efter Håkan och det är bara Jonny som klarar att hänga med och även passera för att ta hem spurten i klungan. Starkt gjort efter att ha kört med punka i 3 mil.

I grupp B är det ca 60 år mellan äldsta och yngsta deltagare, rätt imponerande!
Även här har vi ca 10 startande men avgörandet kommer något tidigare. Redan i första passagen av Stärkelsefabriken så sätter Gurra, Alvin och Harald ett så pass högt tempo att endast Henke Claesson av de äldre orkar hänga på. För övriga deltagare så händer det som är det tråkigaste på linjelopp. De droppar av en efter en och hamnar i sitt eget tempolopp. Så bakom ledarkvartetten så jagar först KG Wellin följd av Peter, Maria, Lars och slutligen Kajsa.

In mot upploppet har kidsen ”lurat” av sig Henke genom att ge honom lite lucka i en uppförslutning för att sedan accelerera och passera honom med så pass hög fart att det är hopplöst att haka på. Trion dundrar sedan vidare mot mål där Alvin visar sig vara den bästa spurtaren för dagen.

Okej, den blev inte så kort denna gång heller men ni missade säkert minst ett halvdassigt skämt.

Grupp A 4x1mil:
1. Oli Ragnarsson – 1:01:46
2. Fredrik Dahl – 1:01:47
3. Jonny Carlsson – 1:03:13
4. Rikard Kindbom
5. Pierre Boorg
6. Anders Carlestam
7. Håkan Andersson
8. Daniel Törnkvist Linden – 1:04:41
9. Roine Lundberg – 1:10:15
10. Albin Stålberg – DNF

Grupp B 3x1mil:
1. Alvin Dahl – 54:09
2. Harald Stålberg – 54:11
3. Gustav Johansson – 54:13
4. Henke Claesson – 54:49
5. KG Wellin – 56:45
6. Peter Åberg – 58:57
7. Maria Lindeberg – 1:00:17
8. Lars Häsä – 1:01:45
9. Kajsa Sundklev - DNF

Skribent: Pierre Boorg
Epost: Adressen Gömd

 

  Träningsserien 2020  
  Nästa Deltävling:  
     
     
     
     
  Klubbmästare 2019  
  Olafur Ragnarsson  
  Elin Tibblin  
     
  Årets Prestation 2019  
  Freja Lundström  
     
  Årets Dainon 2019  
  Tomas Lejergård  
     
  Träningsserien 2019  
  A - Fredrik Dahl  
  B - Jonny Carlsson  
  C - Elin Tibblin  

 

Haag-Carlsson-Bil-Logo

Trobergs Tandvård

 

Postadress:
CK Dainon
Pierre Boorg, Blekerivägen 16
61157 Nyköping

Besöksadress:
Folkungavallen
61132 Nyköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link