Hoppa till sidans innehåll

CK Dainons Klubbmästerskap på landsväg 2020

07 SEP 2020 14:32
KM ur Pierre Boorgs alldeles egna perspektiv...
  • Uppdaterad: 07 SEP 2020 14:32

Det är något speciellt med klubbmästerskap, en extra spänning i luften, känslan av att något stort är på gång, och liter fler nervöskissande gubbar i snårskogen än vanligt.
Bara det att vi samlas nere vid Gullans för att sedan köra 500m upp till Frisksportartorpet i stället för att samlas vid starten direkt säger ju att det här är ett viktigt lopp.
Att vi sedan fick vänta lite extra länge innan start för att Robert glömt allt utom cykeln hemma var bara en bonus.

2020s upplaga var inte undantaget.
Efter förra årets skrala startfält så var vi lite oroliga att det skulle se än värre ut i år, men så var absolut inte fallet. Bra uppslutning i B och C gruppen och till och med några nya ansikten på startlinjen. Kanske var det loppet i sig, kanske var det dom utlovade hamburgarna hos Johanssons efter målgång som lockat.
A-gruppen däremot var ganska tunn och beslut togs att A och B skulle starta tillsammans, vilket också innebär att samtliga B-klassåkare fick en chans att vara med och slåss om mästerskapspokalen. Yay!

Hur gick då själva loppet?
I vanlig ordning är det ganska avvaktade fram till stärkelsefabriken och den 300m långa backen i ca 5% lutning. Inget berg direkt, men ofta tillräckligt för att någon ska dra på sig lite syra i buggarna.
I år så fanns det ingen Stengård och ingen Dahl på startlinjen, vilka inte drar sig för att attackera redan innan Stigtomta, så nästan samtliga var med i A/B-klungan när vi närmar oss backen.
Men, i stället för fyrverkerier in mot backen så är det snarare en tävling i vem som kan cykla mest långsamt.
Ni som tittat mycket på velodromcykling och upplevt en trackstand-start (två åkare som helt enkelt står still på startlinjen och väntar på att den andra ska rulla iväg först) kan tänka er hur det såg ut.
Jag tror till och med att Gurra klev av cykeln och tog en liten powernap medan jag själv passade på att sortera om mina Gels och fundera över om det var värt att stanna till och klä av sig överdragskläderna. Rafflande!

Väl inne i backen så kommer dock fartökningen och Gurra trycker på ordentligt med Tobbe på hjul.
Upp över krönet och sen, händer ingenting, igen. Kanske att någon fick bita i och hade pulsen hamrande i tinningarna. Men kunde jag själv gå med upp i frontledet så bör det inte varit särskilt tufft för någon. Vidare mot gruset och nu måste det väl hända något?

Även i C-gruppen så har det varit ganska samlat fram till nu, men i allén in mot gruset börjar det droppa av i bakre leden.

När A/B rullar in på gruset tar det inte mer än en sekund innan Marcus, Carlestam och Robert Jonsson försöker gå loss. Tobbe tvekar och jag ser min egen chans att hänga på. En hård acceleration och vi är 4st som går iväg.

I gruppen är det dock ingen panik då Gurra, Tobbe och Rikard förmodligen känner att det där avdankade gubbgänget (förlåt Marcus) kan dom ta när som helst. Men då händer det. Lill-Gurra tappar kedjan, förmodligen för att pappa Tomas slarvat med servicen, och i ren panik så trasslar den in sig så illa att han får stanna för att lirka loss den.

Det blir lite luckor men till slut ansluter Rikard och Tobbe till tätkvartetten och påpekar att det kanske vore juste att vänta på Gurra. ”Screw you” tänker jag, helt egoistiskt, och börjar ta lite hårdare förningar.
Ut från gruset har vi fått en skaplig lucka och det fortsätter i bekvämt tempo, med undantag av att Carlestam bestämt ska rycka i varenda backe. Efter mer eller mindre exakt en timme (det är då jag brukar bli trött i brist på distansträning) så kommer det en mindre backe, en acceleration från Carlestam, och vips tappar jag hjul och får solo-köra, en liten stund.
För snart kommer Gurra dundrande med Jonny på rulle. Här är det väldigt tydligt vad det här med karma handlar om och jag får genast betala för mina förningar på grusvägen då Gurra snabbt ger mig ett mentalt långfinger och flyger förbi. Men han lämnar kvar Jonny hos mig så jag har i alla fall någon att prata med.

Gurra kör heroiskt och åker ikapp tätgruppen efter 25km solo, fejkar svaghet och ligger på rulle ett tag. In mot mål är det sedan Tobbe som går först, för tidigt, och får se sig passerad. Gurra dundrar in först över linjen följd av Marcus, starkt kört av någon i B-klass (grattis till en tvångsförflyttning till A för säsongen 2021 😉) och 3:a blir Rikard.

Marcus var dock inte den enda i  ”familjen Linköping” som körde bra då Martina gjorde ett riktigt bra lopp på den kortare distansen.

I C-gruppen var avslutningen spännande och attackerna började redan ute vid rondellerna i höjd med Skavsta. Här känns det som om man är väldigt nära mål, men att kunna hålla undan hela vägen in kräver betydligt mer än man kan tro. Attackerna blir med andra ord utan belöning och det blir en mer klassisk spurtuppgörelse om placeringarna.
In mot linjen är det tajt men Martina är den som får höja armarna högst.

Efter Martina är My 2:a över linjen och 3:a blir Peter. Med andra ord är det nu otroligt jämt i striden om de rosa tröjorna i både B och C då den nu endast skiljer 2 respektive 1 poäng mellan Jonny och Marcus samt Peter och My. I A är Gurra fortsatt dominant och inte ens en bruten lårbenshals kan stoppa honom från att vinna serien.

Då Martina inte är medlem i CK Dainon (än?) utan endast gästade för tävlingen så kan hon heller inte vinna titeln som Klubbmästare på damsidan, så den äran går till My.

Strongt av familjen Johansson att ta hem mästerskapsbucklan i både dam och herrklasserna!
Pappa Tomas och mamma Nina gjorde även de bra insatser i loppet men vann inte sina guldmedaljer för cyklingen utan för de utmärkt grillade burgarna efter målgång.

Efter maten var dom flesta ganska nöjda med dagen och tyckte att det var helt okej att slöa lite framför TVn och se Wout van Aert köra sönder ytterligare en klunga på Tour de Frande, förutom Jerry. Han tyckte det var lite mesigt med bara en tävling per dag och kastade sig i bilen för att köra ett lopp cykelcross i Stockholm…

Nu är det 2 träningstävlingar kvar för säsongen MTB mästerskapet och den avslutande Cykelcrossen.
Vi ses igen då!

 

Resultat KM 2020:

  1. Gustav, Klubbmästare
  2. Marcus
  3. Richard

 

  1. My, Klubbmästare
  2. Nina
  3. Karin

 

Resultat:

C; 1 Martina, 2 My, 3 Peter, 4 Mats, 5 Jesper, 6 Erik, 7 Nina, 8 Karin, 9 Annika, 10 Oskar, 11 Kattis, 12 Veronica

B; 1 Marus, 2 Jonny, 3 Jerry, 4 Tomas, 5 Pierre, 6 Anders S, 7 Alexander, DNF Jonne

A; 1 Gustav, 2 Richard, 3 Robert, 4 Torbjörn, 5 Anders C

 

På nästa Serietävling/Träningstävling kör Gustav, Jonny och Peter fortfarande i rosatröjor😊

Skribent: Nina Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

  Träningsserien 2020  
  Nästa Deltävling:  
  CX
 
     
     
  Klubbmästare 2020  
  Gustav Johansson  
  My Johansson  
  Albert Isaksson - MTB
 
     
  Årets Prestation 2019  
  Freja Lundström  
     
  Årets Dainon 2019  
  Tomas Lejergård  
     
  Träningsserien 2019  
  A - Fredrik Dahl  
  B - Jerry Johansson  
  C - Elin Tibblin  

 

Haag-Carlsson-Bil-Logo

Trobergs Tandvård

 

Postadress:
CK Dainon
Folkungavallen
61132 Nyköping

Besöksadress:
Folkungavallen
61132 Nyköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link